måndag 20 augusti 2012

Heavenly cakes

Jag har bakat kakor!
De togs emot med glädje. De blev jättegoda. Receptet har jag lånat från Manuelas Passion 4 baking, men ändrat lite på.
Här kommer det!

400 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 gr smör ( 300 gr orginal)
200 g strösocker
230 gr ljust muscovadosocker ( mörkt socker org)
2 rumstempererade ägg
200 gr mjölkchoklad ( 200 gr mörka chokladknappar org)
100-150 gr Kelloggs Special Frukostflingor Dark Chocolate strawberry
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Sätt fram allt du behöver. Allt ska vara rumstempererat
Sätt ugnen på 190 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar.

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa socker och smör luftigt. Tillsätt äggen ett i taget.
Tillsätt choklad, vaniljen och flingorna. Lägg ut klickar på plåt.
I receptet stod det att det skulle bli ca 25 stycken men jag gjorde dem lite mindre och fick 45 st.
Grädda i 13 minuter. Låt kakorna svalna i ca 5 minuter innan du lyfter av dem från plåten.

Hoppas det smakar!


/ Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar