Ca 24 bitar. Vi tog förra årets smultron och blåbär från frysen istället.
De var lättbakade och jättegoda!
Ta:
5 dl jordgubbar eller andra bär
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1 1/2 dl röd mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100g riven vit choklad
Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smör och häll i mjölken och rör ner i ägg/socker blandningen.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vänd ner i smeten.
Smörj och bröa( jag tog kokos) en 30 x 40 cm form. Häll i smeten och strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter i 175 grader, ta ut kanan och strö över hackad vit choklad och grädda i 5 minuter till. Klar att servera med lite grädde.
Hoppas det smakar! / Mia
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar