Här kommer receptet. Håll till godo och prova gärna!
Äppelkaka:
20-25 cm springform50 gram hasselnötter
2,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl majsolja eller annan neutral olja
3 ägg
2-3 äpplen ( 325 gram)
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
2 krm salt
Topping
50 g | pinjenötter |
---|---|
1 msk | strösocker |
1 msk strösocker
Sätt ugnen på 175 grader och hacka hasselnötterna ganska fint.
Vispa sedan farin och strösocker med oljan lätt pösigt. Tillsätt 1 ägg itaget och vispa varje.
Riv äpplena med skal grovt och blanda i äggblandningen och tillsätt nötterna.
Blanda de torra varorna och blanda sedan i dem i äggröran.
Smöra och bröa en form, va 20-25 cm, och häll i smeten. Strö på toppingen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter, eller tills kanterna börjar släppa.
Servera gärna med grädde!
Kakan håller sig bra och blir nästan godare av att stå ett dygn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar