måndag 8 oktober 2012

Höstkaka

Det här receptet har jag haft länge. Det är ett recept på äppelkaka som jag fått av någon på min gamla arbetsplats år 2000. Men den håller måttet och är väldigt saftig och framförallt god!
Här kommer receptet. Håll till godo och prova gärna!

Äppelkaka:

20-25 cm springform
50 gram hasselnötter
2,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl majsolja eller annan neutral olja
3 ägg
2-3 äpplen ( 325 gram)
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
2 krm salt

Topping

50 g pinjenötter
1 msk strösocker

50 gr pinjenötter
1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175 grader och hacka hasselnötterna ganska fint.
Vispa sedan farin och strösocker med oljan lätt pösigt. Tillsätt 1 ägg itaget och vispa varje.

Riv äpplena med skal grovt och blanda i äggblandningen och tillsätt nötterna.
Blanda de torra varorna och blanda sedan i dem i äggröran.
Smöra och bröa en form, va 20-25 cm, och häll i smeten. Strö på toppingen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter, eller tills kanterna börjar släppa.

Servera gärna med grädde!
Kakan håller sig bra och blir nästan godare av att stå ett dygn.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar