måndag 18 juni 2012

Paj-receptet

Här kommer receptet på maräng/smulpajen:

Receptet på vår paj kommer här:

Smuldeg:
100 g margarin/smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Blandas till en smulig deg.

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
Ett par droppar citron
Vispa äggvitorna med några droppar citron och häll i socker pö om pö.

Dra bort det trådiga skalet på rabarbern. Vi använde sex långa stjälkar. Skiva i lagom storlek och häll över strösocker. Vi använde en halv deciliter.
Vänd ner marängen i smuldegen.
Häll smeten över rabarbern och ställ in i ugnen på 175 grader i ungefär 20-25 minuter. Håll koll på marängen så att den inte blir för mörk!
Severa med vaniljsås, grädde eller glass.

Smaklig måltid!
/ Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar